Ország-világ

2021.04.26. 14:55

Kocsis Máté a baloldalnak: önök minket akarnak legyőzni, nem a járványt

A Fidesz frakcióvezetője javaslatára néma felállással tisztelgett az Országgyűlés az egészségügyi dolgozók és az elhunytak előtt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Lassan túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, az oltási program eredményes, hívta fel rá a figyelmet napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté a Parlamentben hétfőn – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: minden oltás jó, amit az is bizonyít, hogy csökken a megbetegedések száma, és szemben más uniós országokkal lépésről-lépésre oltják föl a korlátozásokat hazánkban.

Időben lépett a kormány és szerezte be a vakcinákat, így lehet, hogy 37 százalékos az átoltottság Magyarországon, míg 21 százalék csak az uniós az átlag – hívta fel rá a figyelmet Kocsis Máté, aki szerint

a baloldal rendszeresen csak a támadási felületet keresi. – Önök minket akarnak legyőzni, és nem a járványt – mondta az ellenzéknek a Fidesz frakcióvezetője, és kijelentette: – Szívtelen és lelketlen politika ez. Ezt követően Kocsis Máté javaslatára egy perces néma felállással tisztelgett az országgyűlés és az egészségügyi dolgozók és a járványban elhunytak emléke előtt.

Válaszában Rétvári Bence emlékeztetett: a WHO európai regionális igazgatója példaértékűnek nevezte a magyar oltási programot, és azt mondta, a vakcinák kérdése túlmutat a geopolitikán. Ezeket a szavakat a baloldal képviselői nem hallják meg – hangsúlyozta az EMMI parlamenti államtitkára, majd hosszan sorolta az ellenzék oltásellenes megnyilvánulásait.

A politikus kiemelte, hogy az átoltottság hazánkban jóval az európai átlag felett alakul, pedig a baloldal mindent megtett, hogy ez ne így legyen. – Halálkampányt folytatnak, ami elfogadhatatlan – szögezte le Rétvári Bence.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában