bűncselekmény

2019.08.26. 20:18

Vadászfegyverrel lőtte le áldozatait a nyíregyházi gyilkos

A feltételezett tettest rövid időn belül elfogták Nyíregyháza határában.

Forrás: Facebook – Szabolcs Trafi/Útinfó

A Szon.hu munkatársa a kettős gyilkosság helyszínén járva az utcában élőkkel beszélgetett arról, hogy mit hallottak vagy láttak a bűncselekménnyel kapcsolatban.

Hogy történhetett meg ez a szörnyűség?

„Megölted! Megölted!” – ismételte a fiát féltő édesapa a közelben lévők elmondása szerint, amikor újabb végzetes lövés dörrent a békés, csendes Diák utcában. Akkor már a szemközti házban élettelen volt a felnőtt korú gyermeke, akivel a gyilkos három golyóval végzett. Mindezt a történtek után pár órával beszélték egymással az összegyűlt környékbeliek.

Egyikük megjegyezte: amikor az első puffanást hallottuk, azt gondoltuk, hogy biztosan felborult egy motoros. Aztán utána volt még két hasonló hang. Akkor lettünk figyelmesek a kiabálásra, de az nem tartott sokáig, mert jött az újabb, akkor már jól kivehető dörrenés. Később tudtuk meg, hogy mindegyiket vadászfegyver okozta. Még most is beleremegek. Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhetett.

Azonnal telefonáltak az utcában épp a közelben tartózkodók a mentőnek, a rendőrségnek, akik már csak a halál beállták tudták megállapítani. A tettesről akkor még nem volt információ.

A rendőrök hermetikusan lezárták a Diák utca mindkét bejáratát, és futótűzként terjedt a hír, hogy éjfélig senkit sem engednek be az otthonába a nyomozás miatt. Aztán ezen fokozatosan oldottak, rendőri kíséret mellett visszatérhettek a ledöbbent és tanácstalan utcabeliek.

Nem értjük az egészet. Hogy történhetett meg ez a szörnyűség? Tiszta őrület! – nézett maga elé az egyik középkorú hölgy. A mellette álló kortársa vette át a szót: nagyon jó, beszélő viszonyban voltunk az idősebb áldozattal, akinek mindenkihez volt egy-két kedves szava. Az volt a „bűne”, hogy a fiát akarta megvédeni, de akkor már késő volt.

A Kállói úton elfogott feltételezett elkövetőről azt beszélik, hogy magánéleti konfliktus miatt ragadott fegyvert, és számolt le áldozatával. A helyszínre siető édesapának esélye sem volt az életben maradásra, ő is halálos lövést kapott.

Nem találok szavakat. Ott fekszik letakarva a vér szerinti édesöcsém és a keresztfiam. Lelőtték, kivégezték őket. Egy barátom hívott fel azzal, hogy mi történt, én meg nem akartam elhinni – mondta megtörten Naczinecz Bálint.

Lövések dördültek

Ahogy arról a Szon.hu is beszámolt, a rendőrségre fél négy után érkezett bejelentés arról, hogy a megyeszékhely orosi városrészének lakóövezetében egy ismeretlen férfi rálőtt két emberre, akik a helyszínen életüket vesztették.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy a gyilkosság a Diák utcában történt, az információk szerint apát és fiát lőtték le, akiknek a háza egymással szemben állt. A rendőrség nagy erőkkel helyszínel, az utcát lezárták.

Fehérvári Marietta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, a kettős gyilkosság Nyíregyháza-Oroson történt, a feltételezett elkövetőt Nyíregyháza határában rövid időn belül elfogták, elszámoltatása és a bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában