Járvány

2020.03.13. 17:49

Kiutasították a két balhézó iráni egyetemistát

Az intézkedés végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, az érintettek részére kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki.

Hegyeshalom, 2020. március 12. Egészségügyi maszkot viselnek a tüdõgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a beutazókat ellenõrzõ rendõrök Hegyeshalomnál, a határátkelõnél 2020. március 12-én. A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon ellenõrzést vezettek be. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI / Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

Magyarország államhatáráig történő kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről két iráni állampolgárságú, Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistát, akik a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén a részükre karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, az utasításaiknak nem tettek eleget.

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, az érintettek részére kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A két 23 éves férfivel szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető.

Borítókép: illusztráció, rendőrök ellenőrzik a beutazókat a hegyeshalmi határátkelőnél 2020. március 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában