áldozat is van

2019.08.13. 09:00

Késsel támadt járókelőkre egy férfi Sydney belvárosában (videó)

Késsel járókelőkre támadt egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanították és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették, egy sebesültet pedig kórházba szállítottak – jelentették ausztrál médiaforrások.

Sydney, 2019. augusztus 13. Hordágyon viszik a Sydney belvárosában, a Wynyard állomás közelében elkövetett késes támadás egyik sebesültjét 2019. augusztus 13-án. Egy ismeretlen férfi több embert sebesített meg késsel, a támadót a járókelõk ártalmatlanították, és a kiérkezõ rendõrök õrizetbe vették. MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Forrás: MTI / EPA / AAP

Fotó: Dean Lewins

Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy nőt szállítottak kórházba, az állapota stabil.

A támadás után hírügynökségek eltérő értesüléseket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a 21 éves támadó – akinél konyhakés volt – a nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.

Egy órával később a rendőrség egy női holttestet talált egy épületben abban az utcában, ahol a késelés történt.

„Az összes jelenlegi információnk arra utal, hogy a két bűncselekménynek köze van egymáshoz” – mondta az SBS ausztrál műsorszóró társaságnak adott nyilatkozatában Mick Fuller, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke, de a halott nőről több információt nem közölt.

Az EFE hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy

a támadót a rendőrök kiérkezése előtt a járókelők székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították.

Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé:

„Lőjetek le! Meg akarok halni!”

A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!” (Allah hatalmas), ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

A kiáltás az alábbi, helyszínen készített videón is hallatszik:

A hírportál sydney-i hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani.

A rendőrség azt közölte, hogy jelenlegi tudomásuk szerint a támadásnak nem volt előzménye.

A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét, a környéket lezárták.

Borítókép: Hordágyon viszik a Sydney belvárosában, a Wynyard állomás közelében elkövetett késes támadás egyik sebesültjét 2019. augusztus 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában