Járvány

2020.06.01. 19:31

Kedd reggeltől újra üzemel az esztergomi teherkomp

Az újranyitás jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét, és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is.

Hamarosan újranyit az esztergomi teherkomp – írta Szijjártó Péter a Facebookon.

Mint kifejtette: a határainkon a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb folytatása. A szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia a második legfontosabb exportpiacunk, kereskedelmi forgalmunk meghaladja a 10 milliárd eurót.

Völner Pál képviselőtársam, igazságügyi államtitkár már hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását, ami jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét, és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is.

Az egyeztetések végül sikerre vezettek, holnap reggel 6 órától újra üzemel az esztergomi teherkomp – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában