Járvány

2020.01.28. 12:59

Kásler Miklós: minden kórház felkészült az esetleges megbetegedésekre

Magyarországon jelenleg új koronavírusos beteg nincs, de nem zárható ki a behurcolás – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Sajtótájékoztató - Magyarország felkészült a koronavírussal fertőzött betegek ellátására

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós hozzátette: a betegség Európában még csak elszórtan jelent meg, Magyarországon két esetben merült fel a gyanú, de mindkettőnél kizárták a betegséget.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg új koronavírusos beteg nincs, de nem zárható ki a behurcolás. Az új vírus gyors azonosítására, felfedezésére felkészültek a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a területi szervek munkatársai is – közölte.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa elmondta: ennek a koronavírusnak – a korábbiakkal összehasonlítva – jóval alacsonyabb, egy-két százalék a halálozási rátája, és a megbetegedés gyermekeknél nem jellemző.

Borítókép: Müller Cecília országos tisztifőorvos, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház- Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott sajtótájékoztatón 2020. január 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában