Ország-világ

2021.03.21. 07:23

Karácsony Gergely influenszerekkel népszerűsíti magát

Karácsony Gergely főpolgármester a Való Világ reality showjában szereplő Osváth Zsolt Youtube-műsorában adott interjút. A bulváros hangvételű beszélgetésben a főpolgármester imázsépítését szolgáló kérdéseken túl látszólag egy-egy rázósabb téma is felmerült: Osváth rákérdezett a Lánchíd tenderére vagy a főpolgármester ígéreteit számláló oldal 11-12 százalékos állására, a beszélgetés legnagyobb részében mégis az lett kidomborítva, milyen jó fej Karácsony Gergely.

Korábban Gyurcsány Ferenc is tisztára moshatta magát ugyanebben a műsorban – írja a Magyar Nemzet.

Az volt a szempont, hogy a legolcsóbb ajánlat nyerjen – állította Karácsony Gergely a Lánchíd-tender hátterét firtató kérdésre a bulvárceleb Osváth Zsolt Youtube" target="_blank" rel="noopener noreferrer">-műsorában. A melegek érdekeit rendszeresen propagáló Osváth néhány komolyabb kérdést is próbált feltenni a főpolgármesternek, a Lánchíd tenderével kapcsolatban azonban a legfontosabb kérdés kimaradt: miért pályáztatták újra a Lánchíd felújítását Karácsonyék, majd hirdettek nyertest úgy, hogy az eredeti konstrukcióhoz képest ötmilliárd forinttal drágábban végzi el a rekonstrukciós munkálatokat ugyanaz a cég?

A komolyabb kérdések között Ostváth a 2020-as, év végi fővárosi jutalmakat is firtatta, de különösebb vita nélkül elfogadta a főpolgármester leegyszerűsítő válaszát: „Kevesebb jutalmat adtunk ki, mint az elődünk. Azok a kollégák kaptak többet, akiktől megváltunk, és a jutalommal együtt kapták meg a végkielégítést is” – állította Karácsony Gergely. Ahogy a lap korábban megírta, a baloldali vezetésű főváros annak ellenére is komoly összegű jutalmakat osztott tavaly év végén, hogy eközben folyamatosan azt hangoztatta, hogy a kormány forráselvonásokkal sújtja őket, és nincs pénzük.

Egy korábbi cikkben rámutattak, hogy

több tucat városházi dolgozó kapott egymillió forint körüli bónuszt, de szinte minden érintett legalább az egyhavi fizetését megkapta prémiumként. A legnagyobb jutalmat – 7 225 000 forintot – egy titokzatos főosztályvezető kapta.

A balliberálisok összefogásában a főpolgármester esetleges miniszterelnök-jelöltként indulását firtatva Osváth Zsolt úgy fogalmazott: „Legyen előválasztás. Nem nagy titok, hogy valószínűleg azt Te fogod megnyerni” – mondta a vlogger, amelyre a főpolgármester úgy reagált: „Hogy akarok-e miniszterelnök lenni vagy nem, számomra mindegy.”

A főpolgármester azt is kifejtette, hogy amennyiben előválasztásra kerül sor, nem zárja ki, hogy megméreti magát.

A főpolgármester szavai azért is érdekesek, mert ellentmondanak a tavaly decemberben szintén a miniszterelnök-jelölti szerepvállalását firtató kérdésre adott válaszának: „Egy politikus sose mondja azt, hogy soha, én mindig azt mondtam, és most is ezt gondolom, hogy nekem nincs ilyen ambícióm, sőt tovább megyek, nekem a hátam közepére kívánkozik egy ilyen kihívás.”

A beszélgetésben a melegek elfogadásán és a főpolgármester családi életén túl szó esett arról is, hogy Karácsony Gergely saját bevallása szerint nem Gyurcsány Ferenc bábja. Pártelnökként szoktak konzultálni, a baloldali összefogás DK-s vezére azonban nem szól bele a főpolgármester döntéseibe. Karácsonyt azzal is szembesítették, hogy a választási ígéreteinek csupán 11-12 százalékát valósította meg, amelyekre azonban részben kitérő választ adott, vagy például a tizennégy éven aluli gyerekek ingyenes tömegközlekedésének elmaradását a pandémia okozta bevételkieséssel indokolta.

Korábban Gyurcsány Ferenc is vendégeskedett a műsorban, aki a beszélgetés során többek között a következő kijelentéseket tette: „Az őszödi beszéd szerintem az egyik legnagyobb beszéd abban az időszakban. A legerősebb erkölcs, hogy nem értitek, meg kell változtatni!” – jelentette ki büszkén a volt miniszterelnök. A rendőrterrorral kapcsolatban úgy fogalmazott: „A rendőrség elég setesután viselkedett.” Hozzátette: egy miniszterelnöknek igazából fogalma sincs, hogyan kell tömeget kezelni és oszlatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában