Ország-világ

2021.05.17. 10:07

Karácsony emberével egyeztetett a Telex főszerkesztője

Dull Szabolcs és Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkozott egy, a budapesti Király utcában található borbárban.

Az esti találkozó rendkívül jó hangulatban telt – értesült a Pesti Srácok -, a portál szerint a felek érezhetően régóta ismerik egymást. A megbeszélésre pont egy héttel azelőtt került sor, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson.

A Pesti Srácok forrása a felek hosszú egyeztetéséről számolt be. A találkozó tényét a Párbeszéd kampányfőnökének sajtós munkatársa és a Telex főszerkesztője sem tagadta. Dorosz Dávid kollégája annyit árult el, hogy ő nem lát semmi kivetnivalót a találkozóban, Dull Szabolcs pedig e-mailben azt írta, szerinte egy ilyen találkozó nem veszélyezteti munkája függetlenségét és objektivitását: „Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét.”

Tehát

Dull Szabolcs szerint csak rosszindulatúság azt feltételezni, hogy a független/objektív Telex bármilyen kapcsolatban állna Karácsony Gergely csapatával

- mutat rá a Pesti Srácok cikke, amely egyúttal emlékeztet rá, hogy a Telex jelenlegi főszerkesztője volt az Index korábbi főszerkesztője, aki tavaly nyáron kirobbantotta az Index-balhét. Mint felidézik, akkoriban több újság is arról írt, hogy Dull a botrány idején folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal. A főszerkesztő ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni. Úgy fest, hogy ez bevett kommunikációs formula a Telex főszerkesztőjénél – jegyzi meg a Pesti Srácok.

A hírportál végül arra is felhívja a figyelmet, hogy Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt, de pártja úgy döntött, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dullal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében Doroszt indítják parlamenti képviselőjelöltnek. A döntésről természetesen beszámolt a Telex is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában