Ország-világ

2021.08.26. 10:37

Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa az atlétikai vb megrendezését

A közgyűlésnek ezért azt javasolja, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást.

A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását.

Karácsony Gergely csütörtök reggel – a tervezett Diákváros helyszínéről bejelentkezve – azt mondta: a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

A kormánynak fontosabb a Fudan Egyetem, mint a Diákváros, vagyis az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk – jelentette ki. „Ideje, hogy ne maradjon válasz nélkül ez a gaztett” – fogalmazott.

A közgyűlésnek ezért azt javasolja, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást – közölte a főpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában