konfliktus

2019.09.07. 14:56

Izrael légicsapásokat mért a Hamász állásaira

Palesztin oldalról egyelőre nem jelentettek sebesülteket.

Izrael légicsapásokat hajtott végre Gázában szombaton, az iszlamista Hamász palesztin szervezet fegyveres állásai ellen – jelentette be az izraeli hadsereg.

Korábban egy Gázából indított drón robbanószerkezetet dobott a hadsereg egy járművére, nem messze a gázai határkerítéstől, ezt követte az izraeli megtorló válaszcsapás.

Közben szombaton a ciszjordániai Kalkilíja városában megkéseltek egy izraeli férfit és a fiát, izraeli egészségügyi források szerint a 17 éves fiú állapota súlyos.

A hadsereg vizsgálatot indított a merénylet ügyében. Pénteken

legalább két palesztin meghalt és több mint 20 megsebesült izraeli katonák által leadott lövésektől a Gázai övezet és Izrael közötti határ mentén tartott újabb, hagyományos pénteki tüntetésen kitört összecsapásokban.

A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a 17 éves, Ali al-Askar néven azonosított áldozatot a fején érte az izraeli katonák által leadott lövések egyike. A tárca szerint a másik halálos áldozat is egy fiatal férfi volt.

Augusztus második felében a feszültség ismét fokozódott a Gázai övezetben, ahonnan rakétákat lőttek ki izraeli területekre hat egymást követő napon.

A támadásokért egyelőre egyetlen palesztin szervezet sem vállalta a felelősséget, Izrael ugyanakkor az övezetet irányító Hamászt tartja felelősnek az onnan érkező bármilyen támadásért vagy incidensért. Az elmúlt napokban viszonylagos nyugalom honolt a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában