Illegális bevándorlás

2018.02.07. 23:13

Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

Ismét magyar rendőrök utaznak Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ védelmét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán a kontingens búcsúztatásáról beszámolva a honlapján.

Macedóniába és Szerbiába határellenőrzési feladatok elvégzésére induló magyar rendőrök 2018. február 7-én.

Forrás: police.hu

Idén második alkalommal vesz részt Szerbiában 15, Macedóniában 30 rendőr a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben – olvasható a közleményben.

A magyar rendőrök fő feladata a járőrszolgálat lesz, hogy megelőzzék és felderítsék a jogellenes határátlépéseket, illetve közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, valamint Szerbia területére belépő illegális bevándorlók előállításában. A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az ország belsejében is – írták.

Mindkét kontingens terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal végzi az érintett határszakasz védelmét, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerát is használ.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat a macedón, illetve a szerb fél irányításával.

Borítóképünkön indulás előtt a csomagjukat a buszba pakoló rendőrök.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában