természeti erő

2018.05.07. 17:39

Ismét földrengés volt Iránban

Legalább 82 ember megsérült hétfőre virradóan egy 5,1-es erősségű földrengésben Irán délnyugati részén, Kohgiluje és Bujer Ahmad tartomány székhelye, Jaszúdzs környékén - jelentette az IRNA iráni hírügynökség a katasztrófavédelem helyi vezetőjére hivatkozva.

Dzsalál Puran Fard szerint 71 embert a helyszínen láttak el, 11 embert viszont kórházba kellett szállítaniuk sürgősségi ellátásra. A földrengés miatt többen félelmükben kiszaladtak otthonukból az utcákra.

Az IRNA értesülései szerint a földrengés epicentruma Jaszúdzstól 11 kilométerre észak-nyugatra volt, mintegy 5 kilométeres mélységben.

A múlt héten egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a térséget, a Jaszúdzs mellett Sziszaht városát is sújtó földmozgásban legkevesebb 105 ember sérült meg. Tavaly novemberben pedig szintén e térségben 530 ember halt meg, és több mint 800 sérült meg egy 7,3-as erősségű földrengésben.

Az ázsiai ország alatt jelentős földtani törésvonalak futnak, ezért gyakoriak területén a kisebb-nagyobb földrengések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában