példamutatás

2021.01.15. 11:34

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

Az emberi erőforrások minisztere a kinevezések átadása előtti beszédében úgy fogalmazott: az egészségügy átalakításának két sarkalatos pontja van: az alapellátás és az öt nemzeti program.

Budapest, 2021. január 15. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (k) valamint, Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet fõigazgató-fõorvosa, Andréka Péter Gábor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet fõigazgató- fõorvosa, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet fõigazgató-fõorvosa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fõigazgató-fõorvosa, Erõss Loránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet fõigazgató-fõorvosa és Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet fõigazgató-fõorvosa (b-j) az intézetvezetõi kinevezések átadása után az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2021. január 15-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az országos intézetek feladata, hogy a népegészségügyi betegségcsoportok epidemiológiai, módszertani, szervezési, diagnosztikai, terápiás és oktatási-kutatási központjai, szakmai vezetői legyenek – emelte ki.

A miniszter az intézményvezetőkhöz szólva azt mondta, „semmi mást nem várok el önöktől, mint azt, hogy mutassanak példát szakmailag és emberileg”.

Pénteken hat országos intézet – a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, az Országos Mozgásszervi Intézet, és az Országos Onkológiai Intézet – főigazgatója vehette át kinevezését. A megbízatások 2021. január elsejétől hatályosak.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (k) valamint, Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgató-főorvosa, Andréka Péter Gábor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgató- főorvosa, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgató-főorvosa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa, Erőss Loránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató-főorvosa és Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa (b-j) az intézetvezetői kinevezések átadása után az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. január 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában