Mészárlás

2020.02.17. 06:46

Huszonkét civilt gyilkoltak le ismeretlen fegyveresek Kamerunban

A vérengzés, amely az áldozatok között 14 gyermek életét követelte, a közép-afrikai ország angol anyanyelvűek lakta Északnyugati tartományában történt – közölte az ENSZ vasárnap.

A politikai ellenzék tagjai és helyi civil szervezetek azzal vádolják a kormányt és a hadsereget, hogy felelősek a pénteken történt tömeggyilkosságért. A hadsereg szóvivője visszautasította ezt.

Kamerunban az Északnyugati és a Délnyugati tartomány alkotja az angol nyelvű régiót, ahol szakadár csoportok küzdenek a biztonsági erőkkel egy független, angol nyelvű állam létrehozásáért Ambazónia néven.

Az országban korábban ismeretlen természetű konfliktus 2016-ban pattant ki és 2017-ben vált fegyveressé. Az angol anyanyelvű kameruniak úgy érzik, a társadalom peremére szorultak a francia nyelvű közösséggel szemben. Régóta panaszkodnak arra, hogy másodrendű állampolgárokként kezelik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában