viharos peca

2018.11.29. 08:01

Horgászokat mentettek ki a Tiszából

A Tiszai Vízirendészet körzeti megbízottja a szolgálati kisgéphajókat téliesítette szerda délután, amikor a kikötőmester riasztotta, hogy horgászok borultak a Tiszába.

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal beüzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult – olvasható a police.hu oldalán. Körülbelül 600 méter után a folyóban két bajba jutott férfit találtak, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már. Egy harmadik társuk ezalatt sikeresen kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba emelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette ki csónakjával.

Fotó: police.hu

A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ahol a vizes ruháikat levették, a kandalló mellé ültették őket és forró itallal melegítették át testüket. Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában