Úrangyala ima

2020.12.26. 20:35

Hitükért üldözött keresztényekért imádkozott Ferenc pápa

Az új koronavírus elleni óvintézkedések közepette mondta el hagyományos Úrangyala imáját szombaton Ferenc pápa, aki a megbocsátás fontosságát sürgette, és a hitükért üldözött keresztényekért imádkozott.

„Imádkozzunk ma azokért, akiket azért üldöznek, mert Jézusban hisznek. Nagyon boldogtalanok” mondta.

A koronavírus-világjárvány miatt a pápa nem a Szent Péter-téren, zarándokok ezrei előtt mondta el imáját, mint korábban, hanem a vatikáni palota könyvtárában. Az ima azon a napon hangzott el, amikor a katolikusok Szent Istvánra, az első keresztény vértanúra emlékeznek, aki a hagyomány szerint istenkáromlással vádoltak meg, és Jeruzsálem kapujánál halálra köveztek.

A mai hívőknek azokért is imádkozniuk kell, akik hibáztak, nem pedig rosszat mondani róluk fogalmazott a 84 éves egyházfő.

Olaszországban szigorú, országos kijárási korlátozások vannak érvényben a karácsonyi ünnepek alatt január elejéig, négy nap december 28., 29., 30., valamint január 4. kivételével.

Pénteken a pápa nem a pápai palota lodzsájáról, hanem az úgynevezett áldási teremben mondta el karácsonyi üzenetet és Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) áldását. A csütörtök esti szentmisét is csak mintegy 200 résztvevő előtt pontifikálta a Szent Péter-bazilikában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában