Ország-világ

2021.07.20. 18:09

Hidvéghi: Brüsszel a saját ideológiai, világnézeti elvárásait kéri számon hazánkon (videó)

Politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva az Európai Bizottság idei „úgynevezett jogállamisági jelentése” – értékelt Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kedden az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hidvéghi Balázs kiemelte:

az elmúlt hetek eseményei után nem sok illúziójuk volt az Európai Bizottság „úgynevezett jogállamisági jelentésével” kapcsolatban.

„Nem ért minket meglepetés” – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki úgy értékelt: az idei jelentés sem más, mint politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva.

Hozzátette: Brüsszel a saját ideológiai, világnézeti elvárásait kéri számon Magyarországon, és ehhez használja fel ezt „a komolytalan és elfogult irományt”.

A jelentés tele van abszurd állításokkal, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ha megnézik a hivatkozásokat, jól látszik, hogy a már ismert Soros-szervezetek mondták tollba ezt a szöveget is

– összegzett a fideszes EP-képviselő.

Az egyik ilyen abszurd állításként említette, amikor arról beszélnek, hogy Magyarországon az újságírókat megfélemlítik és nincsenek biztonságban. Mondják mindezt úgy, hogy csak néhány nappal ezelőtt gyilkoltak meg egy tényfeltáró újságírót Hollandiában a nyílt utcán.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy egy másikat Máltán autóba rejtett pokolgéppel öltek meg. Brüsszel mégis a magyar médiahelyzet miatt aggódik – mondta a politikus.

„Ez a hazug jelentés nem más, mint egy politikai zsarolási kísérlet hazánkkal szemben. Mindezt azért, mert szembe megyünk a brüsszeli fősodorral, nemet mondunk a bevándorlásra, megvédjük a gyermekeinket és nem engedjük be az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba és az iskolákba. Ahogy a múltban is, úgy most is ki fogunk állni hazánkért és megvédjük a magyar emberek érdekeit”

– jelentette ki a fideszes EP-képviselő.

Fidesz: Brüsszel ránk akarja erőltetni saját politikai, ideológiai elvárásait, ezért támadja hazánkat

„Brüsszel ránk akarja erőltetni saját politikai, ideológiai elvárásait, ezért támadja hazánkat” – közölte a Fidesz az Európai Bizottság (EB) kedden nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentésére reagálva az MTI-vel.

A párt közleményében azt írta: „az Európai Bizottság jelentése nem más, mint egy jogi köntösbe bújtatott nyílt politikai zsarolás Magyarországgal szemben”.

„A dokumentum, a tavalyihoz hasonlóan, tele van abszurd és valótlan állításokkal, amiket a Soros-szervezetek diktáltak le Brüsszelnek, mert Magyarország nem enged az európai liberális véleményhegemóniának” – fogalmaztak.

Hozzátették: „mi azonban továbbra sem engedünk a politikai nyomásgyakorlásnak”.

„A jövőben is határozottan fel fogunk lépni az illegális migrációval szemben és kiállunk a gyermekek védelme mellett, mert az LMBTQ-propagandistáknak nincs helye sem az óvodákban, sem az iskolákban” – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában