nem jogerős

2018.02.26. 15:33

Hét évre ítéltek egy albán kábítószercsempészt Szegeden

Hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék hétfőn egy albán férfit, aki 25 kilogramm marihuánát akart Magyarországon keresztül Németországba csempészni - tájékoztatta a bíróság szóvivője.

Juhászné Prágai Erika közölt, a bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A ítélet szerint a férfi 2017 áprilisában kölcsönkérte egy ismerőse gépkocsiját, amibe megbízói kábítószert rejtettek el. Ezután a vádlott rávette az autó tulajdonosát, hogy menjenek el pár napra Németországba szórakozni, azt azonban nem árulta el neki, hogy tartozása ellenében drogot szállít a járművel. Május 2-án jelentkeztek belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, a gépkocsit a tulajdonos vezette. A tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból és a vádlott bőröndjéből 33 csomag, összesen 25 kilogramm marihuána került elő. A drogszállítmány tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A bíróság döntése ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában