építkezés

2020.09.04. 09:55

Hatvannégy kárpátaljai iskola fejlesztését támogatja a kormány

Hatvannégy kárpátaljai magyar iskola felújítását, fejlesztését támogatja a kormány – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Munkács, 2012. március 12. Diákok tanulnak a nemzeti jelentõségû intézmények listájára felkerült Munkácsi Szent István Katolikus Líceumban, amely 2001-ben nyitotta meg kapuit. A Kárpátalja egész területérõl érkezõ diákok felvétele nincs felekezethez kötve. Az intézmény szakiránya az informatika, az angol és a német nyelv emelt szintû oktatása, ezt segítik a korszerûen felszerelt számítógép- és idegennyelv-szaktantermek. A líceum keretein belül turisztikai szakkollégium is mûködik. Kárpátaljáról a magyarság megmaradását és fejlõdését szolgáló tizenkét oktatási és mûvelõdési intézmény került fel a nemzeti jelentõségû intézmények listájára 2012 februárjában. MTI Fotó: Nemes János

Forrás: MTI

Fotó: Nemes János

Potápi Árpád János elmondta, négy ütemben zajlik a fejlesztés 2017-től, és az első ütemben elvégzett munkák, amelyek elsősorban középiskolákat érintenek, most fejeződnek be. Két intézményt már átadtak, és hamarosan még kettőben befejeződnek a munkák.

A programra több mint 12 milliárd forintot fordít a kormány – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy több mint húszezer diák tanul magyar iskolában Kárpátalján. A magyarajkú gyermekek száma ennél magasabb – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy zajlik a kárpátaljai óvodafejlesztési program is, amelynek keretében új intézmények is épülnek.

Borítókép: Diákok tanulnak a Munkácsi Szent István Katolikus Líceumban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában