Csok

2018.02.01. 08:37

Hatvanhatezer család kapott már családi otthonteremtési kedvezményt

Már 66 ezer család kapta meg a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), több mint 170 milliárd forint értékben – mondta el az M1 csatorna műsorában csütörtök reggel Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára szerint remélhetőleg február közepén életbe léphetnek azok a szabályok, amelyek a mostaninál egyszerűbbé teszik a csok igénylését, így 23 helyett öt dokumentumot kell csupán benyújtaniuk az igénylőknek.

Hozzátette: a külföldről hazatérni kívánókat támogatja, hogy az új szabályok szerint nem kell majd igazolni a 180 napos magyarországi munkaviszonyt, elég azt vállalni, hogy 180 napon belül lesz a szülők valamelyikének itteni állása.

Novák Katalin azt hangsúlyozta: a kormányzat 2010 óta folytatott gyakorlata az, hogy „családtámogatásokból el nem veszünk, csak hozzáteszünk”, ezzel is kiszámíthatóvá téve a családok jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában