továbbtanulás

2019.11.12. 08:08

Hatévesre növelik a képzést az Állatorvostudományi Egyetemen

Az állatorvosképzésben világszerte általános oktatást kapnak a hallgatók, ez most Budapesten tizenegy félév, de 12 félévesre kívánják bővíteni.

Budapest, 2017. november 21. A magyar oktatás és köznevelés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Sótonyi Péter Tamás rektor, állatorvos-anatómus, egyetemi tanár a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen 2017. november 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

A jelenlegi 11-ről 12 félévesre tervezik bővíteni a képzést az Állatorvostudományi Egyetemen, a rendszer átalakításával egyebek között az ágazaton belüli hiányszakmákat szeretnék csökkenteni – mondta Sótonyi Péter, a felsőoktatási intézmény rektora a Világgazdaságnak.

Hozzátette, hogy

a plusz félév lehetőséget adna a hallgatóknak a napi kompetenciák hatékonyabb elsajátítására és az állatfajonkénti specializációra.

Megjegyezte viszont, hogy a hiányszakmák – köztük a hatósági állatorvosi tevékenység – újbóli divatba hozásához kormányzati döntésekre is szükség van. Szintén

szükségesnek tartják, hogy az állatorvosok számára is legyen elérhető életpályamodell.

Beszélt a rektor arról is, hogy az Európa négy legjobbja közé sorolt budapesti egyetemre ötszörös a túljelentkezés, és itt tanul a legtöbb idegen nyelvű hallgató. Jelenleg 663 magyar és 52 országból 1178 külföldi hallgatójuk van. Az utóbbiaknak ráadásul jelentős árbevétel is köszönhető, mert fejenként évente 12 ezer eurót fizetnek a képzésért.

A Világgazdaság cikke itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában