folytatódó keresés

2019.07.24. 12:22

Hat holttestet találtak a Dunában május óta

Közülük egyik sem volt az elsüllyedt Hableány utasa.

Rendszeresen találnak holttesteket a folyó különböző szakaszain, mert sok embert elragad a Duna minden évben. Vannak köztük olyanok, akik baleset áldozatai és olyanok is, akik öngyilkosok lesznek. Az Origo cikke szerint a május vége óta hat ember maradványai kerültek elő, közülük ötöt már azonosítottak, egyet még azonosítanak.

A holttestek a Hableány sétahajó május 29-i tragikus elsüllyedése után indult keresés során kerültek elő a folyóból, ám közülük egyik sem köthető a budapesti balesethez, ők más ok miatt vesztették életüket, de a lap úgy tudja, egyikük sem bűncselekmény miatt halt meg.

A Hableány tragédiája

A dél-korai turistákat és idegenvezetőiket szállító turistahajó, a kétfős magyar személyzettel, május 29-én 21.05-kor, mindössze 7 másodperc alatt süllyedt a Duna mélyére, miután a hatalmas szállodahajó, a Viking Sigyn gyakorlatilag elgázolta a kis hajót. Hét ember megmenekült, hétnek a holttestét még a tragédia éjjelén megtalálták, a 35 utasból 27 halálos áldozatnak lett meg a holtteste, de egy dél-koreai utasról még mindig nem tudni semmit. A lap információi szerint őt még mindig keresik a Dunában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában