koncert előtt

2018.12.08. 09:31

Hat embert taposott agyon a tömeg egy olasz klubban

Az Adriai-tenger partján lévő szórakozóhelyen azután tört ki pánik, hogy valaki könnygázt fújt a levegőbe.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Vigili del Fuoco

Agyontaposták egymást az emberek szombatra virradóan egy éjszakai klubban, az olaszországi Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján: hat ember meghalt, többtucatnyian megsérültek, közülük sokan súlyosan – jelentette a helyi média a mentőkre hivatkozva.

Olasz sajtóértesülések szerint a halottak közül öten – három lány és két fiú – tizenévesek, a hatodik halálos áldozat pedig egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba.

A korábbi hírek közel száz sérültről szóltak, de a legfrissebb jelentések szerint harmincöten-ötvenen sérültek még. Tizenkét sérültnek súlyos az állapota, egyeseknek közülük veszélyben van az életük. Sokan súlyos zúzódásokkal és csonttörésekkel kerültek kórházban.

Helyszíni jelentés szerint tucatnyi rohamkocsi, tűzoltó- és rendőrautó van a szórakozóhelynél.

A tragédia helyi idő szerint éjfél után körülbelül egy órával történt. A pánikot és tülekedést az válthatta ki a Madonna del Piano helységben lévő Lanterna Azzurra nevű klubban, hogy valaki könnygázt permetezett szét – olvasható a Corriere Della Sera című újság honlapján.

Mintegy ezren voltak a klubban, ahol a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sfera Ebbasta olasz reppernek volt koncertje. Egy 16 éves fiú, akit kórházban ápolnak sérülésekkel, azt mondta, hogy a tülekedés a koncert megkezdése előtt történt, és a klub legalább egyik vészkijárata zárva volt, amikor megpróbált kimenekülni az épületből.

A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk arról beszéltek, hogy többtucatnyian estek le egy kisebb falról, agyonnyomva azokat, akik alatta voltak.

Borítókép: Az olaszországi szórakozóhelyen kitört pánikban hat embert tapostak halálra.

Forrás: AFP/Handout/Vigili del Fuoco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában