rendőri akció

2021.02.16. 09:29

Háromezer teherautó- és buszsofőr közül nyolcszáz volt szabályszegő

Több mint nyolcszáz jogsértést állapítottak meg a rendőrök a teherautók és buszok egyhetes ellenőrzésén – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Taktaharkány, 2021. február 11. Jármûvek hófúvásban a 37-es úton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkány közelében 2021. február 11-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) akciója alatt, február 8. és 14. között 2812 nehéz-tehergépkocsit és 181 autóbuszt ellenőriztek. Az egyhetes akcióban 802 jogsértést állapítottak meg a rendőrök.

Azonnali közlekedési korlátozást 17 tehergépkocsinál rendeltek el. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 95, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 112, okmányokkal összefüggő jogsértések miatt 66 esetben kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzésekor három esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 73 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 159 járművezetőt pedig gyorshajtáson kaptak.

Az autóbuszok közül hétnek a vezetője hajtott gyorsan, vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt pedig tíz sofőr ellen kellett intézkedniük a rendőröknek – írták.

Borítókép: Járművek hófúvásban a 37-es úton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkány közelében 2021. február 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában