Kékfény

2020.05.05. 10:33

Három nevelőotthonos fiú ellen emeltek vádat Somogyban

Nevelőotthonban követett el bűncselekményeket három, ott elhelyezett fiatalkorú fiú az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség kedden.

Azt írták:

a 16 éves elsőrendű vádlott 2018 júniusában 600 ezer forintot emelt el egy zöldséges üzletből, ruhaneműket lopott intézetis társaitól, egyik bűntársával az ablakrácsot kifeszítve légfrissítőt és rovarirtó sprayt vitt el az intézet tárolójából, majd a két fiú a flakonokból a hajtógázt kiengedte és belélegezte.

Az elsőrendű vádlott a nevelőotthonban rendszeresen leckéztette és ok nélkül, szórakozásból bántalmazta a nála kisebb és gyengébb társait. Volt, akit többször ököllel vert, mást maró folyadékkal öntött arcon, egy sértettet a háta és a lába masszírozására kényszerített, előfordult, hogy erőszakkal vagy közvetlen fenyegetéssel szerzett ruhát, cipőt, telefont.

A fiú a nevelőire is többször rátámadt.

Az egyik gyermekfelügyelőt megfenyegette: megkéseli, mert a férfi megakadályozta, hogy verekedjen, egy nevelőnőt mellbe lökött, rángatott, szidalmazott, miután rászólt, hogy hagyja el a szobát.

Az ügyészség szerint a vádlott bűntársainak egyike önbíráskodást, könnyű testi sértést, a másik lopást és szintén gyermekfelügyelő elleni támadás miatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követett el.

Az ügyészség a rablással és más bűncselekményekkel vádolt, ügye elbírálását letartóztatásban váró elsőrendű vádlottal szemben 4 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést,

a két másik fiúval szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott, ha az előkészítő ülésen beismerik a cselekmények elkövetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában