tragédia

2019.03.22. 14:38

Halálos medvetámadás történt a székelyföldi Kőrispatakon

A férfihez mentőhelikopter is indult, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

Halálos medvetámadás történt péntek délelőtt a székelyföldi Kőrispatakon.

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője elmondta: meghalt az a 35 éves férfi akire pénteken rátámadt egy medve a Hargita és Maros megye határán fekvő Kőrispatak (Criseni) határában.

A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor – a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint – ráakadtak a medve barlangjára.

Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

Péter Szilárd elmondta, előbb a székelykeresztúri mentősök vették át az eszméletlen áldozatot, aztán a székelyudvarhelyi rohammentősök próbálták feléleszteni, de a férfinak a mellkasi és felső végtagi sérülései mellett feltételezhetően belső sérülései is voltak, ezért az újraélesztés eredménytelennek bizonyult.

A férfihez mentőhelikopter is indult, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke közölte a közösségi hálón létrehozott Vadkárok Székelyföldön oldalon, hogy a medvetámadás áldozatául esett férfi egyedül nevelte két kiskorú gyermekét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában