Ország-világ

2020.11.22. 14:16

Gyurcsány átcsábította magához a Momentum agrárpolitikusát

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Facebookon közzétett videóban mutatta be legújabb átigazolását. Az esemény arra enged következtetni, hogy továbbra is a volt kormányfő kíván az ellenzék legerősebb szereplője lenni, amely törekvéseihez a riválisaitól vonja el a humánerőforrásokat. Benedek Szilveszter, a Momentum korábbi, Veszprém megyei listavezetője mostantól a DK-t képviseli a megyei közgyűlésben, és vezeti a Gyurcsány-párt agrárkabinetjét.

– Egy fiatalembert szeretnék önöknek bemutatni. Benedek Szilveszter harminchárom éves, ehhez képest jelentős múltja van a mezőgazdaságban és vidékismeretben – mutatta be legújabb trófeáját Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzet beszámolója szerint. A pártelnök elárulta, a szakpolitikus az elmúlt hetekben csatlakozott a DK-hoz, ahol egyből a párt agrárkabinetjét fogja vezetni. Gyurcsány megjegyezte: amennyiben 2022-ben sikerrel jár az ellenzéki összefogás, az exmomentumos továbbra is az agrárügyek vezetőjeként reformálhatná meg a mezőgazdaságot.

Benedek Szilveszter a váltást azzal indokolta, hogy az általa kidolgozott új agrárprogramért a DK közösségében többet tud tenni. – Jól átgondolt és jól meghozott döntés volt a Momentumból való kilépésem, a mai nappal megtörtént – szögezte az Demokratikus Koalíció legújabb tagja.

Gyurcsány Ferencnek nem ez volt az első ilyen – nem túl elegáns – húzása, már korábban is csábított át politikusokat más ellenzéki formációktól. Emlékezetes: az egy évvel ezelőtti önkormányzati választáson az MSZP színeiben Budapesten győzelmet arató Kiss László (Óbuda) és Szaniszló Sándor (Pestszentlőrinc-Pestszentimre) amint elfoglalták polgármesteri széküket, egyből Gyurcsány pártjához igazoltak.

Az ellenzéki összefogás és a közös lista ellenére Gyurcsány Ferenc baloldali térhódítása folytatódik, vélhetően az a célja, hogy pártját erősebb alkupozícióba helyezze, szövetségeseit pedig láthatóan csak a hatalomszerzéshez nélkülözhetetlen „szükséges rosszként” kezeli. Amint azt néhány nappal ezelőtti cikkünkben is megírtuk: a baloldalon csak jövő októberben bonyolítanák le az előválasztást, ám Gyurcsány Ferencék célzottan 38 választókerületben már most elkezdték saját politikusaikat népszerűsíteni. A DK ráadásul számos olyan választókerületben kezdett kampányolni, ahol 2018-ban MSZP-s politikus nyert. Közben a baloldali összefogást egyre komolyabb belső konfliktusok feszítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában