india

2018.05.11. 17:50

Gyermekkereskedelem miatt lincseltek meg egy idős nőt

Könnyen lehet, hogy az áldozat ártatlan. Az ügyben gyanúsított 62 emberből 23-at őrizetbe vettek.

Meglincseltek Indiában egy gyermekkereskedelemmel gyanúsított 65 éves nőt – közölte a rendőrség pénteken.

Az ügyben gyanúsított 62 emberből 23-at őrizetbe vettek. Az önbíráskodás a dél-indiai Tamilnádu szövetségi állam Tiruvannamalai körzetében történt szerdán.

Az ügy háttere, hogy hamis hírek és pletykák terjedtek el a Facebook és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatásokon arról, hogy a térségben gyermekeket hurcolnak el.

Nilavadakkan rendőrtiszt szerint a rokonai társaságában, kocsival úton lévő nő egy helyi templomnál tartott pihenőt, hogy útbaigazítást kérjen, amikor meglátott a közelben játszó gyerekeket, akiknek csokoládét kínált. A falusiak, akiket felingereltek hamis hírek, körbe vették a járművet, és kiabálni kezdtek, gyermekrablással gyanúsítva a kocsiban lévőket – tette hozzá.

A rendőr elmondta: bár sikerült elhajtaniuk, de röviddel később mégis megállította kocsijukat a tömeg. A lincselők az utasokat kihúzták a járműből, megverték és botokkal ütötték őket. A nő még a helyszínen életét vesztette, a kocsi négy másik utasa, köztük a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett – fűzte hozzá.

Nilavadakkan szerint a térségben nem voltak jelentések gyermekrablással vagy kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekről, leszámítva az élénk szóbeszédeket.

Indiában nem számít ritkaságnak az önbíráskodás. Áprilisban egy tolvajlással gyanúsított férfit vertek agyon lincselők szintén Tamilnáduban. Tavaly hat embert öltek meg a kelet-indiai Dzshárkhand szövetségi államban, mert azt feltételezték róluk, hogy gyermekkereskedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában