Járvány

2020.03.23. 20:03

Globális tűzszünetre szólított fel az ENSZ-főtitkár

Azonnali globális tűzszünetre szólított fel António Guterres ENSZ-főtitkár hétfon annak érdekében, hogy megvédjék a háború sújtotta közösségeket a koronavírus-világjárványtól.

Guterres sürgette a harcoló feleket: „vessenek véget a háború szörnyűségének, és lépjenek fel a világunkat sújtó kórral szemben. Ennek első lépése, hogy most azonnal beszüntetjük a harcokat mindenhol.”

Az ENSZ-főtitkár szerint e lépés kulcsfontosságú az életmentő humanitárius folyosók létrehozásához és a diplomáciai csatornák megnyitásához.

A világszervezet vezetője úgy fogalmazott: a legkiszolgáltatottabbakat – a nőket és gyerekeket, a fogyatékkal élőket, a peremre szorultakat és a lakhelyüket elhagyni kényszerülőket – fenyegeti leginkább a járvány szörnyű pusztításai, rámutatva az összeomlott egészségügyi rendszerekre és a fegyveres konfliktusokban gyakran támadott egészségügyi dolgozókra.

A világon több mint 350 ezren fertőződtek meg eddig igazoltan az új típusú koronavírussal, a betegségbe több mint 15 ezren haltak bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában