Ország-világ

2020.06.24. 14:36

Fidesz: Gyurcsányék ott folytatnák, ahol abbahagyták

A Fidesz szerint amikor Gyurcsányék a 2021-es költségvetést támadják, akkor a magyar gazdaságot, a magyar vállalkozásokat, a gyermekes családokat, a nyugdíjasokat és a határvédelmet támadják.

A nagyobbik kormánypárt közleményében arra reagált, hogy Varju László, a költségvetési bizottság DK-s elnöke szerdai sajtótájékoztatóján közölte: pártja nem támogatja a jövő évi költségvetési javaslat elfogadását, mert úgy látja, a kormány nem tud szembenézni az ország valódi problémáival.

A Fidesz erre válaszul hangsúlyozta: a 2021-es költségvetés azt szolgálja, hogy a koronavírus-járvány okozta károkból helyre tudjon állni a magyar gazdaság, megvédjék a vírus által veszélybe sodort munkahelyeket, új munkahelyeket teremtsenek, emellett több pénz maradjon a gyermekes családoknál, a nyugdíjasoknál, és továbbra is meg tudják védeni Magyarországot a bevándorlástól.

A gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3000 milliárd, a gyermekes családokra 2300 milliárd, a 13. havi nyugdíj első ütemére 53 milliárd, a biztonságra és rendvédelemre pedig 953 milliárd forintot biztosítanak, és több pénz lesz az egészségügyre, az oktatásra, valamint az önkormányzatokra is – közölték.

A kormánypárt szerint

Gyurcsányék mindezt lenulláznák, és ott folytatnák, ahol abbahagyták.

Kormányzásuk alatt tönkretették a magyar gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, eladósították az országot, adóemelésekkel sújtották a családokat és a vállalkozásokat, elvettek egyhavi nyugdíjat, és

„ha rajtuk múlna, nem a bevándorlás megállítására, hanem a bevándorlók betelepítésére költenének”

- írták közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában