Ország-világ

2021.01.13. 20:00

Fidesz: a baloldal csak kamuzásra és hergelésre képes

A kormánypárt az MSZP-s Ujhelyi István nyilatkozatára reagált.

Úgy tűnik, hogy a baloldal tényleg csak kamuzásra és hergelésre képes az egész járvány alatt, még az oltás kapcsán is – írja a Magyar Nemzet.

A védőoltás nem politikai kérdés, ezért megkérjük a baloldalt, hogy a folyamatos álhírgyártással és oltásellenességgel ne veszélyeztesse a járvány elleni védekezést! – írta szerdán közleményében a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Mint fogalmaztak,

Ujhelyi István állításával szemben rendben halad az oltás, az eddig érkezett vakcinákkal az oltási rendnek megfelelően zajlik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, illetve munkatársainak oltása.

Közölték: hazánk 19,7 millió adagot kötött le a nyugati vakcinákból, az oltás gyorsaságát egyedül a nyugati védőoltások brüsszeli engedélyeztetése és a vakcinák érkezési menete határozza meg. – Keddig minden hazánkba érkezett vakcinát felhasználtak az oltópontok, és a tegnap érkezett vakcinákat is megkapták már a kórházak.

A Brüsszel által koordinált és láthatóan akadozó vakcinabeszerzéseken túl Magyarország orosz, kínai és izraeli vakcinákról is tárgyal, hogy fel lehessen gyorsítani az oltást – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz Ujhelyi István mai nyilatkozatára reagált, mely szerint „a kormány rosszul készítette elő és az alkalmatlan kormányzati struktúrájában képtelen levezényelni a vírus elleni küzdelmet, és megfogalmazni, illetve végrehajtani az átfogó oltási stratégiát”.

Az MSZP EP-képviselője szerint „minden egyes olyan elkerülhető haláleset vagy fertőződés, amely a kormány bénasága miatt bekövetkezik Magyarországon, az kizárólag a kormányzat felelőssége!”.

A szocialista képviselő úgy véli: „A Fidesz saját hibái elismerése helyett hazug módon az ellenzékre és az Európai Unióra igyekszik hárítani a felelősséget.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában