világesemény

2021.07.21. 15:11

Ferenc pápa találkozni fog Áder Jánossal és Orbán Viktorral

A katolikus egyházfő részt vesz szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

Ferenc pápa szeptember 12-én reggel érkezik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, majd ellátogat a Hősök terére, ahol részt vesz a világesemény záró szentmiséjén – tudta meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményéből a Magyar Nemzet.

Az egyházfő programjából kiderül, hogy a hivatalos köszöntők után Ferenc pápa találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit. „A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál” – tájékoztatnak.

A program alapján a szentatya még aznap délután indul Pozsonyba, ahol a háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. „Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen” – emelik ki.

A szentatya programja világosan rámutat, a baloldal nem állított igazat, amikor számos politikus és médiafelület azt híresztelte, hogy Ferenc pápa nem hajlandó találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Mint azt megírtuk: Áder János még 2020 februárjában hívta meg Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A köztársasági elnök abból az alkalomból tett személyes látogatást az egyházfőnél tavaly, hogy Magyarország és a Szentszék száz évvel ezelőtt létesített diplomáciai kapcsolatot. Áder János ekkor kitért arra is, hogy huszonöt éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban. Mivel azonban a katolikus világtalálkozót egy évvel későbbre kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt, a szentatya látogatására is többet kell várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában