Light Friday

2019.11.27. 11:09

Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség (videó)

A Látni és látszani kampány keretében a biztonságra hívják fel a figyelmet.

Balassagyarmat, 2017. január 24. Egy rendõr autóvezetõt szondáztat Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szûri az ittas vezetõket. Az ellenõrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetõnek meg kell fújnia a szondát. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat oszt a rendőrség pénteken, a Látni és látszani kampány keretében. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a „Light Friday” akcióban a budapesti és megyei rendőr-főkapitányságok által meghatározott helyszíneken lehet átvenni a fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat.

A mellényosztás helyszíneiről és az időpontokról a www.latnieslatszani.hu oldalon lehet tájékozódni.

Évek óta téma az Európai Unióban, hogy töredékére kell csökkenteni a közlekedési balesetben elhunytak számát.

Magyarországon 2015 óta kis mértékben emelkedett a sérüléssel járó közúti balesetek száma, az azonban jó hír, hogy a növekedés a könnyű sérüléssel végződő eseteknek tulajdonítható, a halálos és súlyos balesetek száma kis mértékben mérséklődött.

A szervezők és az akcióban részt vevők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva hirdették meg idén is a Látni és látszani országos baleset-megelőző kampányt.

Ennek keretében 2019. október 16. és december 8. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A kampány lényege a jó látás és a jó láthatóság.

Ehhez figyelemfelkeltő videókat is készített a rendőrség, melyekben ismert emberek szerepelnek.

Így például Ördög Nóra és férje, Nánási Pál is feltűnik az egyik kisfilmben.

De a volt futballista, Vincze Ottó is szerepel egy videóban:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=D8BA2xPwBIU&feature=emb_logo

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben – olvasható a honlapon. Idén megújult formában, a társadalmi felelősségvállalás szerepét központba helyezve hirdették meg a két hónapon át tartó országos akciót. A megújított akció „kampányarca” is megváltozott: mostantól egy bagoly hirdeti, hogy a kampányban való részvétel egy bölcs döntés.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában