október 23

2018.10.23. 09:28

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján kedden reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Budapest, 2018. október 23. Katonai tiszteletadással felvonják Magyarország nemzeti lobogóját a Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, 2018. október 23-án. MTI/Máthé Zoltán

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. Az ünnepségen a kormány több tagja mellett jelen voltak katonai és állami szervezetek képviselői és a diplomáciai testület több tagja.

A központi programok kiemelt rendezvényét 15 órakor a Terror Háza Múzeumnál tartják, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Emellett a fővárosban, országszerte és külföldön is több megemlékezést szerveznek.

Borítókép: felvonják Magyarország nemzeti lobogóját a Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, 2018. október 23-án.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában