fordulat

2019.05.28. 21:06

Félretették Manfred Webert

Úgy tűnik, a két csúcsjelölt, Manfred Weber és Frans Timmermans helyett új jelöltet keresnek az Európai Bizottság elnöki posztjára az állam- és kormányfők.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Az Origo brüsszeli értesülései szerint félretették a Spitzenkandidatokat (a csúcsjelölteket). Úgy tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy nem automatikusan ők a jelöltek az Európai Bizottság elnöki posztjára, vagyis Manfred Weber és Frans Timmermans helyett új jelöltet keresnek.

Az Európai Unió tagállamainak állam- és kormányfőiből álló testület azért ült össze kedden Brüsszelben, hogy javaslatot tegyen az Európai Bizottság új elnökének személyére.

Brüsszeli munkavacsorájukon az uniós állam- és kormányfők a tervek szerint megkezdték az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást.

Orbán Viktor magyar, Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnök, valamint Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben 2019. május 28-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A munkavacsora előtt a V4-országok vezetői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal, majd Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztettek.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök Orbán Viktor magyar, Peter Pellegrini szlovák és Andrej Babis cseh miniszterelnök társaságában a V4-Franciaország csúcstalálkozó előtt Brüsszelben 2019. május 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában