Ország-világ

2020.10.10. 16:47

Félresikerült Fekete-Győr keménynek szánt bejegyzése

Csúsztatásoktól és hazugságoktól hemzseg a Momentum elnökének keménykedő Facebook-bejegyzése.

A Momentum Mozgalom elnöke közösségi oldalán a hetek óta a közbeszéd középpontjában lévő érzékenyítő mesekönyvekről és a kormány hozzáállásáról írta meg véleményét – olvasható a Magyar Nemzeten.

Mint írja,

„az új kormányzati gyűlöletkampány célpontja: egy mesekönyv, ami arra tanítja a gyerekeket, hogy ne gyűlöljék az örökbefogadottakat, melegeket, szegényeket. Nem lepődtem meg: pont ezt az ostoba gyűlölködést várhatjuk a Fidesztől. Eddig is ezt kaptuk kormányzás helyett”

– fogalmazott Fekete-Győr András, aki ezek után felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt: „előbb a saját bűnszövetkezetében tegyen rendet, és kérjenek elnézést a pedofideszesek miatt: a 19 ezer pedofil képpel lebukó fideszes nagykövetért és a saját nevelt lányát zaklató fideszes alpolgármesterért!” – zárja bejegyzését a Momentum elnöke.

A gond csak az, hogy Fekete-Győr András érvelése több ponton is hibás:

A pedofilbotrányáról elhíresült volt perui nagykövet,

Kaleta Gábor ugyanis soha nem volt fideszes: azon kívül, hogy nem volt tagja a Fidesznek, 2001 óta folyamatosan dolgozott a külügyminisztériumnak.

2017-ben megkezdett nagyköveti tevékenységét pedofilügyeinek kirobbanásakor felfüggesztették, a Fidesz pedig a leghatározottabban elítéli mind a pedofíliát, mind az azzal kapcsolatos bűncselekményeket, sőt átfogó jogszabály-módosítási csomag kidolgozását kezdeményezték.

A Momentum elnöke által említett, Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott

LMBTQ-mesekönyv pedig – amely ellen már több közel kilencvenezer ember tiltakozik – nem az örökbefogadottak és szegények istápolására született: nem titkolt célja a gyermekek homoszexualitás és további LMBTQ-identitások iránti érzékenyítése, hiszen a kötetben transzgender nemváltásokat megjelenítő mesék mellett homoszexuális esküvőt és házasságot bemutató történetek is helyet kaptak.

A Magyar Nemzet megjegyezi, hogy aligha kell kétségbeesniük azoknak, akik aggódtak a már sok helyen „jobboldali” jelzővel ellátott, elvileg bedarált és felszámolt új Indexért, hiszen továbbra sincs semmi akadálya annak, hogy leközöljenek egy olyan írást, amelyben Fekete-Győr bűnszövetkezetnek nevezi a Fideszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában