elvégezte feladatát

2021.05.27. 09:36

Felmentették a Magyar Honvédség parancsnokát

Felmentette Áder János köztársasági elnök Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát – az erről szóló elnöki határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére, június 1-jei hatállyal mentette fel Korom Ferencet.

Áder János köztársasági elnök 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferenc altábornagyot a Magyar Honvédség parancsnokává. Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2023. május 15-ig szólt.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka
Fotó: Mészáros János / MTI

A Honvédelmi Minisztérium később azt közölte: Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Korom Ferenc vezérezredes kérte a felmentését.

A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte,

és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja – tették hozzá.

Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés – írta a HM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában