autentikus olasz fogások

2019.01.08. 20:49

Éttermet nyitott Párizsban Toto Riina egykori olasz maffiavezér lánya

Lucia csak apja 1993-as letartóztatása után tudta meg, hogy valójában kinek a lánya.

Éttermet nyitott Párizsban Lucia Riina, Toto Riina, a szicíliai maffia egykori véreskezű vezérének legfiatalabb gyermeke – értesült kedden az olasz média.

A Corleone by Lucia Riina autentikus olasz és szicíliai fogásokat kínál a diadalívtől nem messze, a Daru utcában, egy ugyanilyen nevű öreg vendéglő helyén. Az olasz média úgy tudja, hogy a festőként is ismert 39 éves nő férjével, a corleonei születésű Vincenzo Bellomóval működteti az éttermet.

Az egykor rettegett maffiavezér lánya a sajtó megkeresésére magánéletének tiszteletben tartását kérte, és közölte, hogy nem fog interjúkat adni vendéglősként.

Lucia csak apja 1993-as letartóztatása után tudta meg, hogy valójában kinek a lánya. 14 éves korától élt Corleonéban, ahol – mint mondta – elnyomottnak és a társadalmi élet peremére szorultnak érezte magát. Mivel kislánya 2017-es születése után megtagadták tőle a szokásos szociális segélyt, arra kérte az olasz államfőt, hogy fossza őt meg állampolgárságától, hogy az egész világ megtudja, hogyan bánik az olasz politika és média csúnya, koszos és rossz gyermekeivel.

Corleone polgármestere, Ciccio Nicolosi közölte, a külügyminisztérium közbenjárását kéri annak érdekében, hogy a párizsi étteremben elválasszák városa címerét és zászlaját a Riina-névtől.

Toto Riina nevéhez fűződnek az 1980-as évek és az 1990-es évek elejének nagy feltűnést keltő gyilkosságai és véres bombamerényletei, köztük Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes államügyészek megölése. A Cosa Nostra vezére 23 évi rejtőzködés után, 1993-ban került börtönbe, ahol 2017 novemberében, 87. születésnapja után egy nappal halt meg.

A Riina család ügyvédje épp kedden jelentette be, hogy az olasz állam kétmillió eurót (644 millió forint) követel a családtól, amiért a szigorúan őrzött pármai börtönben 24 éven át az állam tartotta el a 150 gyilkosságért felelőssé tett maffiavezért. Riina özvegye szerint a követelés jogellenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában