Ítélet

2017.08.01. 21:29

Erőszakos kéregetés miatt kitoloncolnak egy nőt Dániából

Egy dán bíróság kedden „erőszakos koldulás” miatt 20 napos börtönbüntetésre ítélt egy 63 éves román állampolgárságú nőt, akit börtönbüntetése letöltése után kitoloncolnak Dániából.

A koppenhágai községi bíróság ítéletét arra alapozta, hogy a román állampolgárságú nő korábban kétszer is felfüggesztett büntetést kapott, szintén „erőszakos kéregetés” vádja miatt. Az elítélt hat évig nem léphet be Dánia területére. A vádlott ügyvédje elmondta, hogy védence nem kíván fellebbezni.

Dániában most először toloncolnak ki „erőszakos kéregetőt” azóta, hogy a dán kormány júniusban szigorított a koldulás elleni intézkedéseken. A dán vezetés szerint ennek célja főleg a Kelet-Európából bevándorolt romák részéről tapasztalható „agresszív kéregetés” megfékezése. Dániában régóta tiltott a koldulás, a mostani lépések célja éppen a tilalom megerősítése – közölte még júniusban az igazságügyi minisztérium szóvivője. Soren Pape Poulsen igazságügyi miniszter pedig azt mondta, hogy a kérdést más európai uniós tagországokkal közösen is fel kellene vetni, hiszen „számos uniós tagország küzd hasonló problémákkal”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában