illegális alagutak

2019.11.29. 09:50

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán

Földön, vízen és most már a föld alatt is próbálkoznak.

Az előző évvel összehasonlítva 2019-ben érezhetően növekedett a migrációs nyomás, az elmúlt hetekben azonban még drasztikusabban emelkedett a déli határszakaszon illegálisan Magyarországra belépni próbálkozó migránsok száma – írja a police.hu.

Az illegális migránsok módszerei változatosak;

próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, de a rendőrök találtak már két, kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutat is, amelyek nemcsak készítőikre, de az esetleges használóikra is életveszélyesek voltak.

Fotó: Police.hu

A járatokat a déli határszakaszon szolgálatot ellátó járőrök a Csongrád megyei Ásotthalom és a Bács-Kiskun megyei Csikéria térségében fedezték fel.

Az ásotthalmi alagútnál az egyenruhások 44 illegális migránst tartóztattak fel, míg a csikériai járatnál sikeres átjutás nem történt.

Az alagutak készítői mindkét esetben nagy gondot fordítottak az álcázásra;

a be- és kijáratukat növényzettel takarták, de a rendőrök az alagutakat befejezésüket követően rövid időn belül felfedezték, és gondoskodtak betemetésükről.

Fotó: Police.hu

A magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított törvényes eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában