liberalizáció

2021.03.05. 18:06

Engedélyezték a rúzst az amerikai hadseregben

Az USA hadseregének liberalizációját támogatva helyezték hatályon kívül a hajviseleti és rúzstilalmat, emellett gondolkoznak a szakáll tiltásának eltörlésén.

Az 1960-as években csupán 2 százalék volt a nők aránya az amerikai hadseregben, és valamennyien titkársági feladatokat végeztek. Ma már meghaladja a nők aránya a 15 százalékot, és egykor elképzelhetetlen munkakörökben dolgoznak. Az egyenlőség még mindig messze van az elemzők szerint, főleg a karrier tekintetében, mivel a nők csak most kezdték megrohamozni a hadsereg magasabb pozícióit – írja a V4NA.

Múlt pénteken léptek életbe a változtatások, aminek értelmében a hosszú haj kibukkanhat a sisak alól, amennyiben „szép”, emellett engedélyezett bármilyen hosszúságú fonat vagy konty. Hajfestésre is van lehetőség, ha nem túl élénk színeket használ az illető.

A kódex nem áll meg a hajformázási szabályok liberalizálásánál.

Első alkalommal engedélyezett a rúzs használata, még azok számára is, akik operatív funkciókhoz vannak rendelve. Az ajkaknál is a mértékletesség a mérvadó: lágy színek és középtónusra korlátozott színek engedélyezettek.

Az intézkedés lehetővé tette annak tisztázását, hogy a férfiak ajakbalzsammal is fedhetik ajkukat, amelyre szükség van, ha kémiai anyagok lehetséges szennyeződésének vannak kitéve.

A rendelet legjelentősebben azokat a női katonákat érintette, akiknek újszülött gyermekük van, vagy várandósak. Igény esetén mellet takaró zsebekkel ellátott pólókat kapnak, amelyek a zubbony eltávolítása nélkül kinyithatók, hogy lehetővé tegyék számukra a csecsemők szoptatását az erre engedélyezett helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában