Ország-világ

2020.11.24. 20:03

Emberek megfigyelését végző cégben is volt részesedése Soros Györgynek

A spekulánshoz is kötődő cég ügyfelei szeretnének minél több mindent megtudni honfitársaiktól.

Soros György olyan technológiai cégben szerzett részesedést – még 2012-ben – amelyik emberek tömeges megfigyelésével, profilozásával, az illegalitás határát súroló adatgyűjtéssel foglalkozik – írja az Origó.

A cég legnagyobb ügyfele között számon tartják a CIA-t, az FBI-t és az amerikai bevándorlási hivatalt is. De nem áll távol tőle a választók nagyon alapos és pontos profilozása sem. Nem demokratikus országok pedig saját állampolgáraik megfigyelésére is kiterjedten használják.

A Palantir Technologies nevű céget az a Peter Thiel hozta létre, aki a PayPal társalapítója, és egy ideig a Facebook igazgatótanácsának tagja is volt. A vállalatot a legtitokzatosabb tevékenységeket végző amerikai cégek között tartják számon – hívja rá fel a figyelmet a Tűzfalcsoport.

Azt azonban már régóta tudni lehet, hogy a Palantir adatelemző és információszerző programjai nagyon sokat érnek,

amelyet államok (leginkább diktatúrák saját állampolgáraik megfigyelésére használják azokat) azért vásárolnak meg, mert közvetve hozzájárulnak a hírszerzési információk értékeléséhez, a több terrabájtnyi adathalmazok elemzéséhez, a lakosság profilozásához és az üzleti alapú adatbányászathoz.

A cég

neve J.R.R. Tolkien Gyűrűk Urából lehet ismerős, ott egy mágikus gömbként jelenítették meg a palantírt, amely annyit jelent, hogy „messzire néz”.

A regényben a gömb segítségével megfigyelhető és befolyásolható szinte bárki, leginkább a világuralomra törő szereplők tanulmányozták és használták nagy odafigyeléssel.

A Soros Györgyhöz is kötődő cég ügyfelei leginkább olyan államok, titkosszolgálatok és nagyvállalatok, amelyek szeretnének minél több mindent megtudni a honfitársaiktól. Az is nyilvánosan elérhető adat, hogy

a cég szoftvereit az FBI és a CIA mellett az amerikai Bevándorlási Hivatal is használja.

Soros milliárdos üzlete többek között hozzájárult olyan projektekhez is, mint az illegális migránsok profilozása, letartóztatása, valamint illegálisan bevándorló gyerekek és szüleik szétválasztása.

Ez csak azért érdekes, mert amíg

a soros által megvásárolt hazai és külföldi baloldali sajtóorgánumok, illetve a milliárdos álcivil szervezetei a migránsok befogadása mellett ágálnak, addig maga soros több milliárd forintot fektet olyan cégbe, amely ennek az ellenkezőjét végzi,

természetesen jó pénzért.

Soros György magyarázkodásra kényszerült

A Palantir Technologies-t 2003-ban alapították, de a New York-i tőzsdére csak 2020 szeptemberében vezették be, és szinte teljesen véletlenül derült ki, hogy ebben a nem feltétlenül a „nyílt társadalmat„ és a baloldali „értékeket” közvetítő cégben

Soros Györgynek több mint 175 millió dolláros részesedése van.

Ez forintban megközelítőleg 53 milliárdot jelent, amelyből úgy 2 millió 7 ezer koronavírus kimutatására alkalmas tesztet lehet vásárolni.

Miután az amerikai tőzsdefelügyelet nyilvánosságra hozta a Soros György által birtokolt részvények listáját, az amerikai üzletember magyarázatra kényszerült a gyanús befektetései miatt.

Először is kiderült, hogy Soros nem most vetett szemet az adatelemzéssel, a kémprogramfejlesztéssel és megfigyeléssel foglalkozó vállalatra, hanem már 2012-ben, amikor ez a technológia kezdeti fázisában járt,

Amikor még a személyes adatok védelme (GDPR és egyebek) nem számított prioritásnak.

A 2010-es évek elején, mivel ez a terület nem volt megfelelően szabályozva. Sorosék azt is beismerték a nyilatkozatukban, hogy a családi befektetési alap, a Soros Fund Management magánjellegű támogatás keretében finanszírozta az emberek megfigyelését végző vállalatot, és annak tőzsdére jegyzésekor jutott hozzá a részvényekhez.

A Palantir mint olyan vállalat, „amely mindent tud rólad„ – így nevezik az amerikai médiában a céget, amely egyelőre nem kommentálta a Soros-féle ügyletet. Viszont a szokatlan médiaérdeklődés és az üzletet körüllengő ellentmondások mindenképp elgondolkodtatták Soros Györgyéket, hiszen

Bejelentették, hogy eladják részesedésüket.

A milliárdosnak dönteni kellett, hogy a jól felépített szerepében marad, amely névleg a nyílt társadalom támogatásáról, a migráció ösztönzéséről és az általa diktatúráknak vélt rendszerek elleni harcról szól, vagy

vállalja, hogy ő is olyan eszközökhöz folyamodik, mint az egykori kommunista diktatúrák, és a totális megfigyelésen alapuló társadalomban vagy az elvek nélküli anyagiasságban hisz.

Miért jó üzlet Amerikában olyan cégbe fektetni, amely a migránsok kiszűrésében segédkezik? A válasz egyszerű:

A tőzsdei részesedésért.

A hírverés jót tett a részvénynek, és Sorosnak sikerült profitálnia ebből a botrányos üzletből is, hiszen a médiaérdeklődés felnyomta a részvények árát, így ő már akkor szállt ki belőlük, amikor azok nyereségessé váltak, cserbenhagyva ezáltal több millió kisbefektetőt, akik csak Soros miatt vásároltak a papírból.

Nemrég szavazógépbotrányba keveredett Soros György

A Magyar Nemzet és a Tűzfalcsoport februárban számolt be arról, hogy

Soros Györgyöt választási manipulációval is gyanúsították.

a Daily Caller hírportál például azt állította, hogy Sorosnak kiterjedt kapcsolatai vannak a Smartmatic társasággal, amely a szavazógépek gyártója.

A Daily Caller 2016-os riportja szerint

„a smartmatic, egy nagy-britanniai szavazattechnológiai cég – szoros kapcsolatokkal Soros Györgyhöz – szavazógépeket gyárt 16 államnak, beleértve olyan csatatérállamokat, mint Arizona, Colorado, Florida, Michigan, Nevada, Pennsylvania és Virginia”.

Amerikában

több mint 125 ezren írtak alá egy 2016. október 21-én – a fehér ház honlapján – közzétett petíciót,

amely azt mondta ki: „Mi, a nép, kérjük a Kongresszust, hogy sürgősséggel üljön össze, a Soros György tulajdonában lévő szavazógépek eltávolítása céljából 16 államból.„

A SmartMatic weboldalán erre való reagálásul közzétettek egy nyilatkozatot, miszerint semmilyen egyesült államokbeli államban nem fogják használni az említett szavazógépeket a 2016. évi választásokon „Sorosnak nincs tulajdonosi részesedése és a társaságnak nincs kapcsolata egyetlen ország politikai pártjával vagy csoportjaival sem.”

A Tűzfalcsoport megállapítása szerint ténykérdés az, hogy a rendelkezésre álló információk alapján Soros György valójában nem rendelkezik a kérdéses társasággal. A SmartMatic tulajdonosa Lord Mark Malloch-Brown.

Ő viszont a Nyílt Társadalom Alapítvány Globális Igazgatóságának a tagja.

Malloch-Brown megbízói között viszont olyan személyek szerepelnek, mint az ENSZ főtitkár-helyettese és a Világgazdasági Fórum volt alelnöke. Lord Mark Malloch-Brown egyébként Tony Blair és Gordon Brown londoni baloldali kormányzataiban a Brit Nemzetközösségért felelős miniszter volt,

Soros Györgyhöz pedig a nyílt társadalom alapítványon keresztül kapcsolódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában