Ostrom alatt áll Európa

2020.06.03. 19:19

Embercsempészt fogtak az M1-esen, 25 migránst szállított

Huszonöt pakisztáni és bangladesi illegális bevándorlót szállító embercsempészt állítottak elő a rendőrök az M1-es autópályán szerdán – közölte a rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a férfi még délelőtt Szilsárkány közelében rakta ki az autójából a bevándorlókat, majd elhajtott; később az M1-es sztráda Komárom-Esztergom megyei szakaszán fogták el.

Mint írják: állampolgári bejelentés alapján szerda délelőtt a 86-os számú főúton, Szilsárkány térségében 25 magukat pakisztáni, illetve bangladesi állampolgárnak valló külföldi férfit fogtak el a csornai járőrök. A férfiak az úttest melletti búzatáblában akartak elbújni.

Adatgyűjtés során a rendőrök látókörébe került egy magyar rendszámú gépkocsi, illetve annak sofőrje, aki az információk szerint az elfogott migránsokat szállította.

A beazonosított autót és sofőrjét dél körül ellenőrizték a rendőrök a sztráda 64. kilométerszelvényében, majd a járművet vezető 25 éves H. O.-t bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták.

Előállítását követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen tartalmazza a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában