Bejrúti robbanás

2020.08.05. 22:07

Elsüllyedt az Orient Queen tengerjáró

A bejrúti kikötőben történt keddi nagyerejű robbanás után elsüllyedt a kikötő dokkjában horgonyzó Orient Queen óceánjáró.

A legénységnek a fedélzeten tartózkodó két tagja meghalt, heten megsérültek közölte a tulajdonos, Mari Abu Mehri libanoni üzletember a NNA libanoni állami hírügynökség szerdai jelentése szerint.

Az 1989-ben épített, 121 méter hosszú, 7,4 ezer tonnás vízkiszorítású hajó bahamai zászló alatt hajózott, és a robbanás idején a bejrúti kikötőben horgonyzott. A robbanás során súlyosan megsérült a hajótest, és víz ömlött a hajó belsejébe. A mentési kísérletek nem jártak sikerrel, és a hajó elsüllyedt.

A hajótulajdonos gyors és átlátható vizsgálatot sürgetett a felelősök azonosítása és felelősségre vonása érdekében.

Közben Farhan Haq ENSZ-szóvivő szerdán New Yorkban bejelentette, hogy mintegy száz ENSZ-alkalmazott sérült meg a keddi robbanásban.

Kezelést kapnak, és reméljük, hogy rendbe jönnek mondta a szóvivő újságírók előtt, részvétét fejezve ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában