Ország-világ

2021.04.10. 13:25

Élő csetben fenyegették meg Sebastian Kurzot a Szent István székesegyház elleni támadással

Elégedetlen volt az osztrák szövetségi kancellárral folytatott élő csetbeszélgetéssel, ezért fenyegetőzni kezdett a migrációs hátterű fiatal.

Az osztrák sajtó szombaton számolt be egy szerdai esetről, amikor egy, Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott élő, instagramos csetbeszélgetés során egy 15 éves fiú fenyegetőzni kezdett – írja a V4NA.

Azt mondta, április 10-én, szombaton 13 órakor ámokfutásba kezd Bécs szívében, az ikonikus Szent István székesegyházban (Stephansdom).

A szövetségi és állami rendőrség nyomozói komolyan vették a fenyegetést, amihez köze van annak is, hogy egyes radikális csoportok a szociális média felületein egyre erőteljesebben ösztönzik az osztrák fiatalokat erőszakos cselekmények elkövetésére.

A nyomozók hamar a – mint írják, migrációs hátterű, osztrák – fenyegetőző nyomára bukkantak. A Cobra különleges egység munkatársai pénteken tartóztatták le, őrizetben van és börtönbüntetéssel sújtható.

Jelenleg vizsgálják az ügy lehetséges iszlamista hátterét is. A fiatal azzal védekezik, hogy csak viccelt, és nem volt tisztában a fenyegetése következményeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában