terrortámadásra készültek

2018.12.03. 20:22

Elítéltek Németországban egy palesztin ikerpárt az Iszlám Államnak való toborzás vádjával

A nyomozók bombakészítésre és teherautókkal elkövetett támadásokra vonatkozó terveket találtak a vádlottak mobiltelefonjain.

Harminc hónap börtönbüntetésre ítélt hétfőn egy német bíróság egy 22 éves palesztin ikerpárt, akik a vád szerint terrortámadások végrehajtására szólítottak fel a németországi karácsonyi vásárokon.

Az észak-németországi Celle bírósága megállapította, hogy a két fiatal, akik egy szíriai palesztinmenekült-táborban nőttek fel, és 2015-ben érkezett Németországba, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet számára hajtottak végre toborzást és terrortámadások végrehajtására szólítottak fel.

A nyomozók bombakészítésre és teherautókkal elkövetett támadásokra vonatkozó terveket találtak a vádlottak mobiltelefonjain.

Az ikrek részleges beismerő vallomást tettek a bíróságon, de tagadták, hogy az Iszlám Államot támogatták vagy hogy támadásokra szólítottak fel. Elismerték ugyanakkor, hogy helytelenül cselekedtek.

Németországban 2016 decemberében a tunéziai Anis Amri 12 ember halálát okozta és több mint félszázat megsebesített, miután egy kamionnal a tömegbe hajtott az egyik berlini karácsonyi vásáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában