Rejtély

2019.06.13. 23:22

Elhunyt egy magyar fogoly egy bécsi rendőrségi fogdában

Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, ezért arra következtetnek, hogy természetes halállal halt meg.

Holtan találtak egy magyar származású foglyot szerda reggel Bécsben egy rendőrségi fogda cellájában. A halál okát vizsgálják.

Az 58 éves férfit június 6-án vették őrizetbe tartózkodási tilalom megszegése miatt. Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a férfit a tisztiorvos megvizsgálta, és egészségi állapota alapján alkalmasnak tartotta őrizetbe vételre.

A férfi halálát megelőzően az éjszakai ellenőrzés során nem tapasztaltak rendellenességet. Reggelre már nem élt, azonban idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, ezért arra következtetnek, hogy a férfi természetes halállal halt meg. A bíróság hivatalból boncolást rendelt el.

A NEOS – az Új Ausztria és Liberális Fórum – továbbá a Liste JETZT politikai pártok követelik a férfi halálához vezető körülmények kivizsgálását. Parlamenti felszólalásukban kértek választ arra, vajon az elhunyt férfi egészségi állapota alapján valóban alkalmas volt-e a fogva tartásra.

Kezdeményezték, hogy készítsenek értékelést azokról az egészségügyi intézkedésekről, amelyeket a fogvatartottak igénybe vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában