diszkrimináció

2021.06.09. 15:57

Egyre nő a fehérek elleni rasszizmus

A Journal of the American Psychoanalytic Association honlapján közzétettek egy kutatást, ami a fehérséget rosszindulatú, parazitaszerű állapotnak titulálja.

A fehérség egy olyan rosszindulatú, parazita szerű állapot, amire még nincs tartós gyógymód„, írják egy nem rég közzétett kutatásban – adta hírül a V4NA.

A Journal of the American Psychoanalytic Association honlapján közzétettek egy kutatást, ami a fehérséget rosszindulatú, parazitaszerű állapotnak titulálja, valamint egy veszélyes, diszkriminatív és perverz jelenségnek írja le.

A cikk, amit Donald Moss amerikai író, és aktivista írt, elmagyarázza, hogy a fehérség a puszta létezésével is létrehoz egy olyan, szerinte jogtalan uralmat, ami felhatalmazza a gazdáját, hogy korlátlan hatalommal rendelkezzen, és bármiféle irgalom nélkül erőszakoskodjon más rasszokból származó emberekkel, emellett gyűlölködésre és terrorizálásra buzdít pusztán az, hogy milyen a bőrünk színe.

Moss azt állítja, hogy a fehérség könnyen beszivároghat olyan csoportokba és intézményekbe is, amelyek az egyének védelmére, és demokratikus elvekre épültek.

Emellett ajánlásokat tesz, hogy miként lehet kevésbé fehér valaki egy hatékony pszichés- és társadalomtörténeti továbbképzés segítségével.

Moss szerint ”a fehérség egy olyan állapot, amely felelős a rasszizmusért, és a fehér emberek különösen fogékonyak a fehérség betegségére„, és az írását úgy zárta, hogy, ”a fehérségre nincs tartós gyógymód„.

Moss kutatását az előzte meg, hogy a Yale Egyetem orvostudományi karának gyermekgyógyászati központja egy olyan előadót látott vendégül, aki arról beszélt, hogy revolverrel akarja megölni az útjába kerülő összes fehér ember, amivel állítása szerint szívességet tenne mindenkinek.

Mosson kívül, korábban már más tudósok is törekedtek arra, hogy a fehérséget, egy intézményileg elismert betegségnek állapítsák meg, amely kezelést igényel, de nincs rá gyógymód.

A már elhunyt történész, a Harvard egyetem kutatója és a Kommunista Párt egykori tagja, Noel Ignatjev is azt vallotta, hogy ”a fehérség elárulása az emberiség iránti hűség megtestesülése„.

Ignatijev írt egy cikket a Harvard Magazinba, A fehér faj eltörlése címmel, amelyben azt állította, hogy ”A cél a fehér faj eltörlése, de nehezen hiszem, hogy mindenki el fog határolódni a fehér felsőbbrendűség híveitől„.

Ignatjev, úgy vélte, hogy a faj egy társadalmilag felépített betegség, nem pedig biológia. Azt állította, hogy ”a fehérség nem kultúra, hanem kiváltság„.

Az Egyesül Államok mellett Nyugat-Európában is egyre erősebbek a fehérek diszkriminálását támogató hangok, legutóbb Michiela Murgia író tett ilyen kijelentéseket, állítása szerint az a mondat, hogy nem minden fehér rasszista, egy olyan kijelentés ami egyértelműen szemben áll a valósággal.

Murgia rasszistának tekinti a rendvédelmi szerveket is, mert legutóbb egy kitoloncolásra váró, büntetett előéletű illegális bevándorló öngyilkos lett a menekülttáborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában