Katasztrófa

2019.03.23. 08:31

Egyre csak nő a kínai vegyi üzemben történt robbanás halottainak száma

Hatvankettőre emelkedett a Kína keleti részén található Csiangszu tartományban lévő vegyi üzemben történt robbanás halálos áldozatainak száma, a sérültek közül harmincnégyen válságos állapotban vannak, huszonnyolc embert pedig eltűntként tartanak nyilván – közölte péntek este a kínai sajtó a legutóbbi értesüléseket a baleset áldozatairól.

A növényvédő szereket előállító tiencsiaji vegyi üzemben csütörtökön nagy erejű robbanás történt. A környékbeli lakóházak és egy iskola ablakai is betörtek, többtucatnyi autóban esett kár. A tűz átterjedt a környező gyárakra. A lángokat csak a péntek délutáni órákra sikerült eloltani.

Korábbi értesülések szerint hatszáznegyven embert láttak el különböző fokú sérülésekkel a térség tizenhat kórházában.

Az Olaszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök mindenre kiterjedő mentőakciót és vizsgálatot követel az ügyben – jelentette a CCTV kínai állami televízió. Az államfő szerint Kínának többet kell tennie az üzemi balesetek megelőzése érdekében, különösen a vegyi gyárakhoz hasonló veszélyes üzemekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában