rekord

2020.08.05. 13:44

Egy nap alatt 725 új fertőzöttet jelentettek egy ausztrál államban

Ausztrália második legnépesebb tagállamában, Victoriában rekordokat dönt a koronavírus-járvány: szerdára egy nap alatt 725 új, bizonyított fertőzöttet jegyeztek fel, ami eddig a legtöbb, és 15-en haltak meg a ragály miatt, amire még szintén nem volt példa.

Egy nappal korábban, hétfőről keddre 439 új fertőzöttet regisztráltak, azaz csaknem 300-zal kevesebbet, mint szerdára. A tagállamban a hét elején éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, korlátozták a lakosság nappali mozgását is, leállították a gazdasági tevékenység nagy részét, hogy fékezzék a járványt. Mindezen túl 1300-ról 5000 ausztrál dollárra – közel 1 millió forintra – emelték a szabályszegők bírságát, de a karantént önkényesen elhagyókat immár akár 20 ezer dollárra – 4 millió forintra – is büntethetik.

A bírságok drasztikus emelésére azért volt szükség, mert nemrégiben kiderült, hogy sokan nem tartották be az előírásokat. A szigor fokozása azonban csak idővel hozhat eredményt a ragály ellen, így a következő napokban az adatok további romlása várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában